رییس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد گفت: قبل از انقلاب، درصد پوشش کنترل کیفی فراورده‌های خام دامی و شیلاتی صفر بود و این مهم در سال 1397 به 69 درصد رسیده است.

محسن کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار نارین، ضمن تبریک فرارسیدن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به بیان برخی اقدامات شبکه دامپزشکی میبد پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر شهرستان میبد دارای جمعیت دامی یک‌هزار و ۶۰۰ راس گاو و گوساله، ۴۵هزار راس گوسفند و بز، تعداد ۱۷۷ واحد پرورش مرغ گوشتی، یک واحد مرغ مادر با ظرفیت ۴۰ هزار قطعه، یک واحد مرغ تخم‌گذار با ظرفیت ۴۰ هزار قطعه و ۸ واحد پرورش بلدرچین و یک واحد پرورش بوقلمون و همچنین تعداد ۵۵ واحد قصابی، ۴۵ واحد عرضه مرغ و ماهی، ۳ واحد عرضه عمده تخم مرغ، ۵ واحد بسته بندی مرغ، یک واحد کشتارگاه دام ۳ کارخانه تولید خوراک دام و طیور می‌باشد که سلامت و نظارت بر بهداشت آن برعهده مجموعه دامپزشکی است.

کریمی بیان داشت: شبکه دامپزشکی شهرستان با وجود مشکل جدی کمبود نیروی انسانی و امکانات با بهره‌گیری از توان عملیاتی کارشناسان مجرب خود و با کمک کارشناسان بخش خصوصی نسبت به صیانت از سرمایه‌های دامی شهرستان و ارتقاء بهداشت عمومی و سلامت غذا می‌کوشد، به طوری‌که با ۵ نیروی انسانی در بخش دولتی و در بخش خصوصی با شش مرکز بهداشتی درمانی (۲ واحد داروخانه، ۲ واحد امور درمانی، یک مرکز مایه‌کوبی و یک درمانگاه عمومی) در شهرستان بر اساس قانون در حوزه‌های زیر وظایف حاکمیتی خود را انجام می‌دهد.

رییس شبکه دامپزشکی میبد در ادامه به تشریح عملکرد ۴۰ ساله دامپزشکی در حوزه کنترل مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام پرداخت و گفت: درصد پوشش بهداشتی دام‌ها در برابر بیماری‌های مشترک در سال ۱۳۵۷، حدود ۵ درصد بوده که در سال ۱۳۹۷ به ۸۴ درصد افزایش داشته است.

وی در رابطه با پوشش بهداشتی مزارع پرورش طیور و زنبور عسل، خاطرنشان کرد: با اقدامات صورت گرفته درصد پوشش بهداشتی مزارع پرورش طیور و زنبور عسل از سال ۱۳۵۷ از ۵ درصد به ۸۹ درصد رسیده است.

رییس دامپزشکی میبد بیان داشت: شهرستان میبد در ۴۰ سال اخیر در زمینه تولید فراورده‌‎های خام دامی به زیرساخت‌های خوب و قابل قبولی در سطح کشور دست یافته است که از جمله می توان به واحد کشتارگاهی دام و طیور اشاره نمود که تحت نظارت مستمر مسئولین فنی و بهداشتی و ناظران مقیم دولتی هستند.

وی اضافه کرد: در این شهرستان سالانه بالغ بر ۱۵هزار راس دام سبک و سنگین و نزدیک به ۳۰۰هزار قطعه طیور گوشتی در این کشتارگاه ذبح می‌شود که تماما تحت نظارت شرعی و بهداشتی دامپزشکی قرار دارد و حذف سالانه چندتن فرآورده‌های غیر قابل مصرف از چرخه تولید، حاکی از نظارت دقیق دامپزشکی بر این مراکز است.

کریمی، در تشریح عملکرد ۴۰ ساله دامپزشکی در حوزه کنترل بهداشتی فراورده‌های خام دامی و شیلاتی، اظهار داشت: قبل از انقلاب، درصد پوشش کنترل کیفی فراورده‌های خام دامی و شیلاتی صفر بود و این مهم در سال ۱۳۹۷ به ۶۹ درصد رسیده است.

این مسئول، بهسازی کشتارگاه‌ دام، اجرای طرح نشانه گذاری لاشه‌های دام در کشتارگاه‌ با درج مشخصات دام و کشتارگاه، اجرای طرح پیش سردگذاری لاشه های دام با هدف حفظ سلامت مصرف کنندگان و افزایش کیفیت محصول، ساماندهی شرعی و بهداشتی پرورش، کشتار و عرضه بلدرچین با حضور اکیپ های شرعی و بهداشتی در مراکز ذبح و بسته بندی بلدرچین، توسعه کمی وکیفی واحدهای بسته بندی فراورده های خام دامی ( گوشت سفید و بلدرچین و…) به ۵  واحد در شهرستان، درج کد رهگیری روی بسته بندی‌های مرغ، اتصال سامانه یکپارچه قرنطینه به سامانه بارنامه برخط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، ساماندهی حمل و نقل بهداشتی گوشت قرمز به گونه ای که تمامی گوشت حاصله در کشتارگاه ها توسط خودروهای یخچال دار حمل می شوند را از دیگر اقدامات شبکه دامپزشکی شهرستان میبد طی ۴۰ سال گذشته برشمرد.